Strana pravna i fizička lica ostvaruju prava u postupcima pred Institutom samo posredstvom predstavnika koji su ovlašteni za predstavljanje i koji su upisani u odgovarajući registar koji vodi Institut.

U postupcima pred Institutom pravna i fizička lica (u daljnjem tekstu: stranke) mogu predstavljati patentni predstavnici i predstavnici za žigove, industrijski dizajn i oznake geografskog porijekla (u daljnjem tekstu: predstavnici za žigove).

Patentni predstavnici predstavljaju stranke u svim postupcima zaštite prava industrijskog vlasništva propisanim Zakonom o patentu, Zakonom o žigu, Zakonom o industrijskom dizajnu, Zakonom o zaštiti oznaka geografskog porijekla i Zakonom o zaštiti topografije integriranih kola.

Predstavnici za žigove predstavljaju stranke samo u postupcima u vezi sa zaštitom prava industrijskog vlasništva propisanim Zakonom o žigu, Zakonom o industrijskom dizajnu i Zakonom o zaštiti oznaka geografskog porijekla.

Listu predstavnika za zaštitu industrijskog vlasništva registrovanih kod Instituta za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine možete pogledati i preuzeti ovdje.

Dokument
Izjava o ispunjenju uslova iz članka 4. st. (2) i (3) i članka 5. st. (3) Odluke o upisu u registre predstavnika 1 2024-03-29 12:31:00 Preuzimanje
Odluka o upisu u registre predstavnika za zaštitu industrijskog vlasništva koje vodi Institut za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine
Službeni glasnik BiH br. 79/17
13 2024-02-05 12:45:00 Preuzimanje