Strane pravne i fizičke osobe ostvaruju prava u postupcima pred Institutom samo posredstvom zastupnika koji su ovlašteni za zastupanje i koji su upisani u odgovarajući registar koji vodi Institut.

U postupcima pred Institutom pravne i fizičke osobe (u daljnjem tekstu: stranke) mogu zastupati patentni zastupnici i zastupnici za žigove, industrijski dizajn i oznake zemljopisnoga podrijetla (u daljnjem tekstu: predstavnici za žigove).

Patentni zastupnici predstavljaju stranke u svim postupcima zaštite prava industrijskoga vlasništva propisanim Zakonom o patentu, Zakonom o žigu, Zakonom o industrijskome dizajnu, Zakonom o zaštiti oznaka zemljopisnoga podrijetla i Zakonom o zaštiti topografije integriranih kola.

Zastupnici za žigove zastupaju stranke samo u postupcima u svezi sa zaštitom prava industrijskoga vlasništva propisanim Zakonom o žigu, Zakonom o industrijskome dizajnu i Zakonom o zaštiti oznaka zemljopisnoga podrijetla.

Listu zastupnika za zaštitu industrijskog vlasništva registriranih kod Instituta za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine možete pogledati i preuzeti ovdje.

Dokument
Odluka o upisu u registre zastupnika za zaštitu industrijskoga vlasništva koje vodi Institut za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine
Službeni glasnik BiH br. 79/17
13 2024-03-29 12:35:00 Preuzimanje
Izjava o ispunjenju uvjeta iz članka 4. st. (2) i (3) i članka 5. st. (3) Odluke o upisu u registre zastupnika 1 2024-03-29 12:34:00 Preuzimanje