Носилац индустријског дизајна из БиХ може да поднесе међународну пријаву индустријског дизајна, као и захтјев за уписивање промјена у Међународном регистру у складу са Хашким споразумом и међународним прописима за спровођење Хашког споразума.

Хашки систем међународне регистрације индустријског дизајна нуди централизован систем који омогућава да електронским путем доставите до 100 дизајна и назначите преко 90 територија у једној јединој пријави коју можете искористити за тражење признања права првенства приликом накнадних подношења.

Према избору подносиоца, међународна пријава може да се поднесе директно Међународном бироу Свјетске организације за интелектуалну својину или индиректно путем Института у складу са прописаном процедуром. Пошто је Босна и Херцеговина чланица Женевског акта Хашког споразума, 1999., у складу с тим cваки појединац или друштво у Босни и Херцеговини може поднијети међународну пријаву према том споразуму. За више информација о подношењу међународне пријаве дизајна, географској покривености и таксама, као и да започнете поступак, посјетите: http://www.wipo.int/hague/en

У складу са опцијом подношења пријаве коју изабере подносилац пријаве, плаћају се пратеће таксе и трошкови.