Nositelj industrijskoga dizajna iz BiH može podnijeti međunarodnu prijavu industrijskoga dizajna, kao i zahtjev za upisivanje promjena u Međunarodnom registru sukladno Haaškom sporazumu i međunarodnim propisima za provedbu Haaškog sporazuma.

Haški sustav međunarodne registracije industrijskoga dizajna nudi centraliziran sustav koji omogućuje da elektronskim putem dostavite do 100 dizajna i naznačite preko 90 teritorija u jednoj jedinoj prijavi koju možete iskoristiti za traženje priznanja prava prvenstva prilikom naknadnih podnošenja.

Prema izboru podnositelja, međunarodna prijava može se podnijeti izravno Međunarodnom birou Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo ili neizravno putem Instituta sukladno propisanoj proceduri. Pošto je Bosna i Hercegovina članica Ženevskog akta Haškog sporazuma, 1999, sukladno tome svaki pojedinac ili društvo u Bosni i Hercegovini može podnijeti međunarodnu prijavu prema tom sporazumu. Za više informacija o podnošenju međunarodne prijave dizajna, geografskoj pokrivenosti i taksama, kao i da započnete postupak, posjetite: http://www.wipo.int/hague/en

Sukladno opciji podnošenja prijave koju izabere podnositelj prijave, plaćaju se prateće pristojbe i troškovi.