Бања Лука: Семинар „Интелектуална својина за привредне субјекте“

 

Мостар, 21. августа 2023. – Институт за интелектуалну својину Босне и Херцеговине и Привредна комора Републике Српске организују семинар на тему „Интелектуална својина за привредне субјекте“, који ће се одржати у четвртак, 31.08.2023. године, са почетком у 11 часова у Привредној комори Републике Српске, Бања Лука, ул. Бранка Ћопића 6, сала Сутјеска.

Интелектуална својина је „неопипљива“ имовина, али врло често најврједнија имовина компаније коју је потребно непрекидно унапређивати, али и законски заштитити од потенцијалних злоупотреба. Имајући у виду значај интелектуалне својине у данашњем пословном окружењу као и потребу подизања свијести о важности заштите исте, на семинару ће бити презентоване тематске цјелине које се односе на патенте, жигове и индустријски дизајн, те на услугу Пред-дијагностике интелектуалне својине, коју је Институт за интелектуалну својину однедавно увео као бесплатну услугу за мала и средња предузећа.

Семинар је намијењен привредним субјектима, организацијама за подршку бизнису као и онима који су професионално заинтересовани за ову проблематику. Више информацијa можете пронаћи у програму семинара.

Предавачи на семинару су:

Ирма Исак Гудељ, Институт за интелектуалну својину БиХ;

Ирма Делибашић, Институт за интелектуалну својину БиХ;

Горан Трифковић, Институт за интелектуалну својину БиХ.

Семинар је бесплатан за све учеснике, а пријаве се врше најкасније до 30.08.2023. године, путем линка:

https://edukacije.komorars.ba/event/seminar-intelektualno-vlasnistvo-za-privredne-subjekte/.

Све додатне информације можете добити на телефон +387 51 493 138. Контакт особа је Соња Милинчић (sonjam@komorars.ba).