Mostar: Konferencija „Intelektualno vlasništvo i mladi: Inovacija za bolju budućnost“

Mostar, 25. travnja 2022. godine - Institut za intelektualno vlasništvo  Bosne i Hercegovine u suradnji s projektom 'EU podrška pravima intelektualnog vlasništva u BiH' organizira konferenciju u povodu obilježavanja Svjetskog dana intelektualnog vlasništva.

Konferencija o temi „Intelektualno vlasništvo i mladi: Inovacija za bolju budućnost“ održat će se 26. travnja 2022. s početkom u 11 sati u Mostaru (hotel „Mostar“), a na istoj će biti predstavljeni koncepti intelektualnog vlasništva u BiH, s posebnim fokusom na područje patenata, žigova, industrijskog dizajna i oznaka zemljopisnog podrijetla.

Sudionici konferencije imat će priliku i da se informiraju o podršci Europske unije unaprjeđenju sustava prava intelektualnog vlasništva u BiH, čime se doprinosi boljoj konkurentnosti i inovativnosti gospodarstva u BiH.

Na konferenciji se očekuje sudjelovanje predstavnika biznis inkubatora i start-up biznisa koji će prisustvovati uživo ili online.

Tijekom konferencije bit će dodijeljena i ovogodišnja nagrada koju dodjeljuje Institut za intelektualno vlasništvo BiH pod temom „Izgradimo bolju budućnosti uz inovacije, kreativnost i intelektualno vlasništvo“.

Svjetski dan intelektualnog vlasništva predstavlja priliku za mlade osobe da saznaju više o konceptu intelektualnog vlasništva, kako on utječe na stvaranje prihoda i otvaranje novih  radnih mjesta, te na koji način mogu svoje ideje pretvoriti u stvarnost.