IP Panorama kursevi na internet stranici Instituta

 

Mostar, 15. jula 2015. – Na internet stranici Instituta za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine od sada su dostupni IP Panorama kursevi, kreirani da bi pomogli malim i srednjim preduzećima u upravljanju intelektualnim vlasništvom.

U dvanaest modula kursa obrađene su teme koje govore o značaju prava intelektualnog vlasništva u razvijanju poslovne strategije malih i srednjih preduzeća, ali se njima ujedno podiže i svjesnost o intelektualnom vlasništvu u preduzetničkom sektoru i akademskoj zajednici tako što se daje praktično znanje o korištenju intelektualnog vlasništva za ostvarenje poslovnog uspjeha.  

Kurseve su zajednički razvili Ured za intelektualno vlasništvo Koreje, Korejsko udruženje za promovisanje inovatorstva i Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo (WIPO) u okviru projekta „Zajednički razvoj sadržaja za e-učenje“ (The Joint Development of E-learning Content).

Nakon potpisanog ugovora između nosioca prava za Bosnu i Hercegovinu Athene Prosjektledelse i Instituta za intelektualno vlasništvo BiH, IP Panorama kursevi postavljeni su na internet stranicu Instituta i nalaze se na sljedećem linku: http://www.ipr.gov.ba/bs/stranica/ip-panorama-bos.