Институт учествовао на JobFAIR-у

 

Мостар, 6. марта 2018. – Виша стручна сарадница за међународне патенте у Институту за интелектуалну својину Босне и Херцеговине Драгана Марић Мешић учествовала је испред Института у дводневној конференцији и Сајму запошљавања за студенте и дипломанте техничких наука – JobFAIR, одржаном у Мостару у организацији Факултета стројарства, рачунарства и електротехнике Свеучилишта у Мостару и Студентског збора Факултета.

Виша стручна сарадница Драгана Марић Мешић том је приликом одржала предавање на тему заштите интелектуалне својине у Босни и Херцеговини, с акцентом на патентну заштиту. Такође је договорена будућа сарадња Института за интелектуалну својину БиХ и Студентског техничког инкубатора – СТИН у облику предавања и радионица из области интелектуалне својине.

На JobFAIR-у су машинске, ИЦТ и електротехничке твртке из региона и шире представиле свој рад, пројекте, технологије које користе и вјештине које захтијевају. Такође је одржана и уводна конференција СТИН-а - нове иницијативе Факултета - Студентског техничког инкубатора.