Размијењена искуства и праксе у области патената са Заводом Црне Горе

 

Мостар, 1. децембра 2017. – Делегација Завода за интелектуалну својину Црне Горе боравила је 28. и 29. новембра 2017. у студијској посјети у сједишту Института за интелектуалну својину БиХ у Мостару.

На почетку посјете, поздравну ријеч одржао је директор Института за интелектуалну својину БиХ Јосип Мерџо, који је такођер представио структуру, надлежност и активности Института. Завод за интелектуалну својину Црне Горе домаћинима је представила Валентина Радуловић Шћепановић, вршилац дужности директора Завода.

Станко Чолак, стручни сарадник за патентно право у Институту за интелектуалну својину БиХ одржао је презентацију о поступку и обради ПЦТ пријава које су поднесене код Института.

У наставку рада, размијењена су искуства и праксе у области патената.

Другог дана посјете разговарано је о конкретним примјерима и питањима која се отварају током обраде пријава и захтјева за упис проширених европских патената.

Дводневном студијским посјетом делегације Завода за интелектуалну својину Црне Горе Институту за интелектуалну својину БиХ настављена је досадашња изванредна сарадња двију институција.