У Београду одржана стартуп радионица у организацији WIPO-а

 

Мостар, 1. децембра 2017. - У организацији Свјетске организације за интелектуалну својину (WIPO), у сарадњи са Центром за трансфер технологије на Универзитету у Београду и Заводом за интелектуалну својину Републике Србије, 13. и 14. новембра 2017. одржана је радионица „How to create and manage Start-ups“ у просторијама Завода за интелектуалну својину у Београду.

Уводна излагања су имали Владимир Марић, вршилац дужности директора Завода за интелектуалну својину Републике Србије, Живослав Тешић, проректор Универзитета у Београду и Олга Спасић, шеф Одсјека за подршку малим и средњим предузећима у Свјетској организацији за интелектуалну својину.

У раду радионице је учествовала и представница Института за интелектуалну својиу БиХ Драгана Марић Мешић, стручна сарадница за патенте, која је одржала презентацију на тему правне регулативе у области заштите интелектуалне својине на универзитетима и истраживачким институцијама у Босни и Херцеговини.

У оквиру панел дискусије о трансферу технологија на универзитетима и истраживачким институцијама говорили су Тамас Бене, руководилац Центра за трансфер технологија Универзитета Дебрецен из Мађарске, Јустина Озегалска-Трибалска, професор и члан Ректорске комисије за интелектуалну својину Универзитета Јагиелониан из Пољске, Јон Вулф Петерсен, директор Центра за трансфер технологија консултантске фирме Плоуман Винтофт из Данске те Патрик Пјер, виши потпредсједник Кестел Консалтинг Гренобл из Француске.