Честитка EUIPO-a u поводу приступања БиХ систему Designview

 

Мостар, 7. јула 2017. - Извршни директор Завода за интелектуалну својину Европске уније (EUIPO) Антонио Кампинос упутио је честитку директору Института за интелектуалну својину БиХ Јосипу Мерџи у поводу приступања Босне и Херцеговине систему Designview.

Извршни директор Кампинос у писму, између осталог, наводи сљедеће:

„С великим задовољством пишем Вам захвалу за досадашњи напор уложен у наше заједничке билатералне активности дефинисане Меморандумом о разумијевању потписаним у децембру 2014. Посебно бих желио упутити најискреније честитке цјелокупном тиму Института за интелектуалну својину БиХ на довршењу интеграције индустријских дизајна Института у онлајн алат за претраживање Designview 12. јуна 2017.

Штавише, захвални смо на вашој вриједној сарадњи као партнера и желимо похвалити изузетну ефикасност са којом је Институт остварио ову важну прекретницу. Посјета ИТ стручњака Института у мају 2017. била је од велике користи и омогућила је успјешно довршење процеса интеграције. Са овим приступањем, Designview данас укључује 55 завода за интелектуалну својину, заједно са EUIPO-ом и WIPO-ом, а са дизајнима из Босне и Херцеговине пружа информације о скоро 10,4 милиона дизајна и приступ њима.“

Извршни директор Кампинос такође је изразио наду у наставак сарадње са Институтом у надолазећим годинама, а један од корака који слиједи је довршење проширења EUIPN алата (HDB, DesignClass, Front Office и User Satisfaction Survey) на Институт за интелектуалну својину БиХ.