Мостар: Службеници Института на радном састанку о заштити интелектуалне својине у области ИТ-а

 

Мостар, 10. априла 2017. - Службеници Института за интелектуалну својину Босне и Херцеговине учествовали су на састанку који су у Мостару организовали ИНТЕРА Технолошки Парк и СПАРК Бизнис Парк на тему заштите права интелектуалне својине у области информационих технологија.

Радном састанку, одржаном у четвртак, 6. априла у просторијама  ИНТЕРА Технолошког Парка, присуствовали су чланови правних тимова ИНТЕРА ТП-а и СПАРК-а, представници стартупа, Тим Батлер из предузећа ClearViewIP те службеници Института Горан Трифковић, Споменка Шего и Срећко Рикало.

Како су истакнули организатори, састанак са стручњацима из области интелектуалне својине одржан је ради јачања сопствених правних капацитета, али и да би омогућили додатна знања својим стартупима о интелектуалној својини, изузетно важној у ИТ сектору гдје се производи заснивају на иновативности, оригиналности и знању.

На крају састанка је договорено да ИНТЕРА Технолошки Парк и СПАРК Бизнис Парк побољшају сарадњу са Институтом, понајвише у активностима на подизању свијести о значају заштите интелектуалне својине кроз едукације које Институт пружа.