Институт учествовао на сајму привреде у Мостару

 

Мостар, 8. априла 2017. – Институт за интелектуалну својину Босне и Херцеговине представљен је на овогодишњем 20. јубиларном Међународном сајму привреде у Мостару.

Институт је на сајму учествовао са информативним штандом на којем су посјетиоци, путем брошура и промотивних летака, као и кроз разговор са упосленицима Института, могли добити цјеловиту слику активности ове институције на заштити права интелектуалне својине.

Институт је на сајму проводио и анкету међу излагачима у оквиру интензивне кампање на подизању свијести о значају заштите интелектуалне својине. Нека од питања из анкете за привредне субјекте била су и о томе јесу ли подносили захтјеве за признање патента, жига, индустријског дизајна или ознаке географског поријекла те јесу ли предузимали мјере у циљу спречавања, односно отклањања повреде права интелектуалне својине.

Двадесети Међународни сајам привреде - Мостар 2017. окупио је 800 излагача из 30 земаља. Овогодишња земља партнер била је Република Хрватска, чији је премијер Андреј Пленковић отворио петодневну привредну манифестацију.