Одржан билатерални састанак делегација Института и ЕУИПО-а

 

ЖЕНЕВА, 12. октобра 2016. - У склопу 56. редовне годишње скупштине земаља чланица Свјетске организације за интелектуалну својину (WIPO), која се почетком октобра одржава у Женеви, одржан је билатерални састанак између делегација Института за интелектуалну својину БиХ и Завода за интелектуалну својину Европске уније (ЕУИПО).

Делегацију Института за интелектуалну својину предводио је Јосип Мерџо, директор Института, а у изасланству је био и Јован Шарац, замјеник директора, док је у име Мисије БиХ при УН-у у Женеви на састанку судјеловала амбасадорка Луција Љубић Лепине.

Извршни директор ЕУИПО-а Антонио Кампинос, заједно са сарадницима, презентовао је план активности ЕУИПО-а у наредном периоду. Изражено је задовољство досадашњом сарадњом која постоји између Института и ЕУИПО-а у области успоставе база података које се односе на индустријски дизајн и жигове (trademarks) те потенцијалом који Босна и Херцеговина има у подручју заштите ознака географског поријекла. Директор Института Јосип Мерџо је изразио задовољство што ће наставак сарадње имати посебан приоритет имајући у виду активности које очекују Босну и Херцеговину у поступку приступања Европској унији.