Институт са успјехом учествовао на Међународном сајму привреде у Мостару

 

Мостар, 8. маја 2023. – Институт за интелектуалну својину Босне и Херцеговине успјешно је завршио учествовање на овогодишњем 24. Међународном сајму привреде, који се од 3. до 6. маја одржавао у Мостару.

Информативни штанд Института био је посјећен свих дана сајма. Посјетиоци штанда могли су добити свеобухватан увид у активности Института и све информације о заштити права интелектуалне својине преко брошура и промотивних летака, као и кроз разговор са упосленицима Института.

Институт за интелектуалну својину БиХ на сајму је учествовао у сарадњи са пројектом „ЕУ подршка правима интелектуалне својине у БиХ“ (ЕУСИПР), који финансира Европска унија. Заједнички тим Пројекта и Института остварио је контакте и обавио разговоре са више од 60 представника привредних субјеката. Такође су остварени контакти са представницима привредних комора и развојних агенција, са којима је начелно договорена будућа сарадња везана за едукације и заједничко учествовање на сајмовима.

На 24. Међународном сајму привреде у Мостару представило се више од 700 излагача из 30 држава, а међу њима неке од најјачих компанија из Израела, овогодишње земље-партнера.