Сарајево: Одржана конференција о примјени закона о ауторском праву

 

Сарајево, 21. марта 2023. – Конференција под називом „Практична имплементација Закона о ауторском праву и сродним правима и Закона о колективном остваривању ауторског права и сродних права у Босни и Херцеговини“ одржана је 21. марта 2023. у Сарајеву у организацији Удружења за заштиту права произвођача фонограма „ФОНОГРАМ“.

Конференција је кроз два панела тематизовала правни оквир и примјену закона у периоду од 2010. до 2022. године.  

У име Института за интелектуалну својину БиХ у раду конференције учествовали су директор Јосип Мерџо, помоћник директора Борис Сесар и Татјана Витомир, шеф Одсјека за ауторско и сродна права. 

У уводном излагању директор Мерџо упознао је учеснике са актуелном реформом Закона о ауторском праву и сродним правима и Закона о колективном остваривању ауторског и сродних права, која би требала бити завршена до краја 2025. године. 

На конференцији су говорили многи међународни и домаћи стручњаци, међу којима генерални секретар WICMI (World Innovation and Change Management Institute) Данијел Колетић и представница IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) Агњешка Хорак де Соуза.