Отворене пријаве за Глобалне награде WIPO-а 2023.

 Женева, 16. јануара 2023. – Такмичење за овогодишње Глобалне награде WIPO-а за мала и средња предузећа је у току, а рок за пријаве је до 31. марта 2023.

Такмичење за Глобалне награде WIPO-a (WIPO Global Awards) тражи изузетна мала и средња предузећа (МСП) креатора, проналазача и дизајнера, који паметно користе интелектуалну својину за постизање својих пословних циљева, а истовремено користе своју иновативност и креативност за добробит друштва.

Пријаве за такмичење су бесплатне и отворене за самономиновање малих и средњих предузећа из цијелог свијета и из свих индустрија. Побједници ће добити персонализовани менторски програм за јачање кориштења права интелектуалне својине за постизање нових пословних циљева, подршку за олакшавање приступа финансирању и пословним приликама, путовање у Женеву у јулу 2023. на додјелу награда и учествовање у догађајима умрежавања, међународну промоцију, признање и видљивост.

Више о предностима WIPO Global Awards и процесу пријаве доступно је на сљедећем линку.

Мала и средња предузећа из Кине, Јапана, Низоземске и Сингапура била су побједници инаугуралног издања WIPO-овог програма Global Awards прошле године, гдје је препозната њихова изузетност у кориштењу интелектуалне својине за позитиван утјецај у земљи и иностранству.