Потписан Меморандум о сарадњи између Института за интелектуалну својину БиХ и Правног факултета Универзитета у Сарајеву

 

Сарајево, 22. децембра 2021. – Директор Института за интелектуалну својину Босне и Херцеговине Јосип Мерџо и деканица Правног факултета Универзитета у Сарајеву Зинка Грбо потписали су у сриједу, 22. децембра у Сарајеву Меморандум о сарадњи ове двије институције.

Меморандумом се жели успоставити блиска институционална сарадња у организовању, потицању и унапређењу правне науке, праксе, те образовања у домену права интелектуалне својине.

Посебан циљ овог Меморандума је реализација стручне праксе студената Правног факултета у оквиру Института, којом би се студентима омогућио практични и стручни рад током студија, те развијање и усвајање практичних аспеката рада на Институту у домену права интелектуалне својине.

Меморандумом су планиране посјете и предавања представника Института на Правном факултету о одговарајућим темама из области права интелектуалне својине, као и посјете и предавања представника Правног факултета на Институту.

Циљ је, такође, организовати заједничке едукативне догађаје из области права интелектуалне својине, као и друге активности које за циљ имају унапређење правне науке, праксе те образовања у домену права интелектуалне својине.

Меморандум о сарадњи између Института за интелектуалну својину БиХ и Правног факултета Универзитета у Сарајеву закључен је на период од пет година и ступа на снагу даном његовог потписивања.

Потписивању Меморандума је присуствовала и проф. др. сц. Иза Разија Мешевић, продекан за међународну сарадњу и истакнути стручњак из области ауторског и сродних права.