WIPO покренуо алат IP Diagnostics

 

Мостар, 10. новембра 2021. – WIPO IP Diagnostics алат покренут је 9. новембра на догађају „WIPO IP Diagnostics креће глобално”, који је Свјетска организација за интелектуалну својину (WIPO) организовала у сарадњи са Међународним трговинским центром и Међународном привредном комором.

Уз WIPO IP Diagnostics можете урадити основну дијагностику стања интелектуалне својине (ИС)  вашег пословања. У облику је упитника с неколико дијелова који ће вам постављати питања о различитим темама (нпр. иновативни производи, заштитни знакови, лиценцирање, дизајн, интернационализација итд.).

Након што довршите поједини дио, израдиће се извјештај које вам даје препоруке и додатне информације о интелектуалној својини и пословној конкурентности.

Такође су наведени разлози зашто користити WIPO IP дијагностику, а то су да тај алат развијају искусни стручњаци за интелектуалну својину, пружа кључне информације прилагођене појединачном профилу, нуди савјете о питањима која би могла бити занимљива за ваше пословање, извјештаје своје ИС дијагностике можете преузети у ПДФ формату, а ИС дијагностику можете довршити колико год пута желите без икаквих трошкова.

WIPO IP Diagnostics алат можете покренути на сљедећем линку: https://www.wipo.int/ipdiagnostics-assessment/