Генерални директор Свјетске организације за интелектуалну својину (WIPO) примио делегацију Босне и Херцеговине

 

Женева, 6. октобра 2021. - У склопу одржавања редовне 62. Генералне скупштине Свјетске организације за интелектуалну својину (WIPO), генерални директор WIPO Дарен Танг примио је директора Института за интелектуалну својину БиХ Јосипа Мерџу и шефа сталне мисије БиХ при УН у Женеви, амбасадорку Нермину Капетановић.

Директор Мерџо се захвалио г. Тангу на досадашњој сарадњи и помоћи коју је WIPO пружио Босни и Херцеговини нарочито кроз помоћ у изради Стратегије интелектуалне својине за БиХ коју је припремио експертни тим WIPO-а. Дефинисане су и наредне активности које ће се заједнички реализовати у сарадњи WIPO и Института за интелектуалну својину БиХ које се односе на помоћ малим и средњим предузећима у регулисању питања везаних уз интелектуалну својину, као и анализу доприноса креативних индустрија босанскохерцеговачкој економији.

Овом приликом г. Мерџо је уручио генералном директору Тангу двије бутеље херцеговачких вина, жилавке и блатине, уз позив да посјети Босну и Херцеговину.

На састанку су учествовали и замјеник генералног директора WIPO-а Хасан Клеиб, замјеница директора Института за интелектуалну својину БиХ Љубица Козић, те министар-савјетник при сталној мисији БиХ при УН у Женеви Нијаз Чардаклија.