Одржана радионица о брендирању и сертификовању рукотворина и прехрамбених производа

 

Мостар, 1. јула 2021. – Институт за интелектуалну својину Босне и Херцеговине учествовао је, у сарадњи са партнерима USAID Туризам пројекат, у једнодневној онлине радионици на тему „Брендирање и сертификација рукотворина и прехрамбених производа“, одржаној у уторак 29. јуна 2021.

Уводно излагање на овој радионици имао је директор Института Јосип Мерџо, који је истакнуо важност заштите права индустријске својине у повећању вриједности производа и услуга из области туризма, као и везаних области прехране и традицијских производа.

Мирослав Марић, стручни савјетник у Институту за интелектуалну својину БиХ одржао је предавање о законодавном оквиру за заштиту знакова разликовања у сврху брендирања и сертификације, односно о доступним моделима сертификационе ознаке и могућностима које се нуде.

Радионица је понудила низ занимљивих излагања која се тичу ужег повезивања сектора туризма и дјелатности које потенцијално имају близак однос са тим сектором, као што су прехрамбени сектор, рукотворине, организација културних манифестација. У том смислу сва одржана предавања допринијела су размјени искустава, успостави контаката између заинтересираних лица у овоме ланцу, те је ова радионица оцијењена врло успјешном.