Реаговање на иступ посланика СДП-а и групе филмских радника Мерџо: Сва прикупљена средства припадају искључиво ауторима

 

Поштовани,

Посланик СДП-а БиХ у Парламентарној скупштини БиХ Саша Магазиновић заједно с неколико, очито изманипулисаних филмских радника, изнио је данас гомилу лажи и клевета чиме је, ничим аргументовано, нанесена штета угледу и части мени као директору Института за интелектуалну својину БиХ.

Наиме, све што је речено на конференцији за новинаре или путем друштвених мрежа око процедуре издавања дозволе за аудиовизуелно реемитовање је неосновано. Ноторна је чињеница да је дозвола издата у складу са законом и да је као таква правоснажна, те и даље на снази. Ниједан суд није укинуо ту дозволу, као што то тврди посланик Магазиновић. Никаква правна несигурност у овој области не постоји.

Одлучно одбацујем инсинуације да постоје било какве злоупотребе и сва прикупљена средства припадају искључиво ауторима.

Такође, морам примијетити да су одређене особе умислиле да им је допуштено све, па тако и без икаквих аргумената блатити, окривљивати па чак позивати на дискредитовање оних који вам нису по вољи.

Тако су у свом иступу филмски радници, који очито немају истините информације, гласно позивали на моју дискредитацију због именовања чланова Регулаторне агенције за комуникације (РАК). Морам, међутим, рећи да у тој процедури нити сам учествовао и с њом апсолутно немам ништа ни лично нити као директор Института за интелектуалну својину БиХ.

Очито да свјетска слава понекад удари у главу ономе ко се не зна са њом носити. Због изречених ставова и злонамјерне дискредитације даљу комуникацију по овом питању ће обавити мој адвокат.

Директор Института за интелектуалну својину

Јосип Мерџо