Одржан онлајн округли сто о нацрту Стратегије интелектуалне својине БиХ

 

Мостар, 1. априла 2021. - Институт за интелектуалну својину Босне и Херцеговине, уз подршку Свјетске организације за интелектуалну својину (WIPO), одржао је 31.3.2021. године онлајн округли сто на тему „Расправа о нацрту Стратегије интелектуалне својине Босне и Херцеговине за период 2022 .- 2026. година“.               

У расправи је учествовало 27 учесника, представника заинтересованих релевантних институција у Босни и Херцеговини и других правних субјеката, те стручњака из области интелектуалне својине који су изнијели своја мишљења о нацрту предметне Стратегије, те дали корисне приједлоге и сугестије у погледу допуна и побољшања садржаја овог документа.

Нацрт Стратегије интелектуалне својине Босне и Херцеговине за период 2022. до 2026. се израђује као основни и свеобухватни докуменат који садржи анализу тренутног стања у области интелектуалне својине у Босни и Херцеговини, мисију, сврху, циљеве и мјере усмјерене на стварање услова за изградњу модернијег система интелектуалне својине у Босни и Херцеговини компатибилног европским стандардима.

Сви приједлози и сугестије, од којих су неки изнесени током расправе, биће размотрени и евентуално уврштени у коначан приједлог ове Стратегије, кога ће у наредном периоду Институт упутити у прописану процедуру.