Представници Института учествовали на регионалном састанку са ЕУИПО-м

 

Мостар, 23. септембра 2020. - Представници Института за интелектуалну својину Босне и Херцеговине, директор Јосип Мерџо, замјеница директора Љубица Козић и стручна савјетница за европске интеграције и међународну сарадњу Весна Вулетић Бебек, учествовали су на заједничком онлајн састанку на високом нивоу који је од стране Завода за интелектуалну својину Европске уније (ЕУИПО) организован за представнике завода за интелектуалну својину са подручја западног Балкана (Босна и Херцеговина, Албанија, Црна Гора, Сјеверна Македонија и Србија).

На почетку састанка извршни директор ЕУИПО-а господин Кристијан Аршамбо представио је најновије активности ЕУИПО-а од значаја за земље из региона које нису чланице Европске уније. 

Директор Института информисао је присутне представнике ЕУИПО-а о успјешној билатералној сарадњи Института са ЕУИПО-м која је остварена у протеклом периоду од одржавања прошлог састанка на високом нивоу, те изнио приједлоге за билатералну сарадњу у наредном периоду.

Извршни директор ЕУИПО-а господин Кристијан Аршамбо је изразио захвалност за активно учествовање на овом састанку, те нагласио спремност ЕУИПО-а на подршку планираним активностима Института везаним за билатералну сарадњу.