Куба приступила системима TMview и DesignView

 

Од 9. децембра 2019. Кубански завод за индустријску својину (OCPI) омогућио је приступ подацима о својим жиговима и дизајну путем алата за претраживање TMview и DesignView.

Уз OCPI, систем TMview сада садржи податке из укупно 72 завода, а систем DesignView садржи податке из укупно 71 завода.

Уз више од 50.000 жигова придоданих из OCPI-a, TMview пружа информације и приступ до укупно више од 55,7 милиона жигова. DesignView садржи више од 14,8 милиона дизајна, укључујући готово 1.400 дизајна из OCPI-a.

Од увођења система TMview 13. априла 2010. обављено је више од 64,1 милиона претраживања из 169 различитих земаља, са корисницима из Шпаније, Кине и Њемачке као најчешћим посјетиоцима. Што се тиче система DesignView, он је покренут 19. новембра 2012. и од тада је обављено више од 5,1 милиона претраживања из 163 различите земље, са корисницима из Уједињеног Краљевства, Њемачке и Кине као најчешћим посјетиоцима.

Интеграција OCPI-a у системе TMview и DesignView конкретан је резултат програма Кључа Латинске Америке за интелектуалну својину којим управља Европска комисија, а проводи Завод за интелектуалну својину Европске уније (EUIPO).

Више о томе можете сазнати на www.tmdn.org и www.ipkey.eu.