Обавјештење: Љетна школа интелектуалне својине у Хрватској

 

Државни завод за интелектуално власништво Републике Хрватске (ДЗИВ) од 2008. године организује међународну Љетну школу интелектуалне својине у Хрватској у сарадњи са Свјетском организацијом за интелектуалну својину (WIPO). 

WIPO-ва Љетна школа за интелектуалну својину у Хрватској једна је од неколико љетних школа које се одржавају у различитим дијеловима свијета према програму изворне Љетне школе интелектуалне својине WИПО-а која се одржава у сједишту WIPO-а у Женеви. Програм траје двије седмице и одржава се на енглеском језику, а број полазника је ограничен на 30. Програм Љетне школе обухвата најважније области интелектуалне својине, а проводи се путем предавања, приказа случаја, вјежби и групних расправа. По успјешном завршетку школе учесници добивају сертификат о учествовању. Циљ Љетне школе је пружити могућност домаћим и страним студентима виших година студија те младим стручњацима да стекну више знања о интелектуалној својини и да схвате њену вриједност као покретача привредног, социјалног, културног и технолошког развоја.

Овогодишња 8. по реду Љетна школа одржаће се у Загребу, у периоду од 27. маја до 7. јуна 2019. у сарадњи са Универзитетом у Загребу.

За све додатне информације линк је http://www.dziv.hr/en/news/wipo-croatia-summer-school-on-intellectual-property-in-zagreb-croatia,3671.html.