Бања Лука: Одржан састанак о Стратегији развоја интелектуалне својине

 

Бања Лука, 11. марта 2019. - Састанак на тему „Стратегија развоја интелектуалне својине у Босни и Херцеговини 2020. - 2025. година'' одржан је 11. марта 2019. године у просторијама Ректората Универзитета у Бањој Луци.

На састанку се, између осталог, разговарало о правима заштите интелектуалне својине на Универзитету, као и о могућим побољшањима, како би се постигли што већи циљеви, саопштено је из Универзитета.

Стручни тим Свјетске организације за интелектуалну својину  изразио је задовољство на доприносу Универзитета у Бањој Луци у изради Стратегије и настојањима да побољша већ постојеће услове у овој области.

Састанку су испред Универзитета у Бањој Луци присуствовали проф. др Страин Посављак, проректор за наставу и студентска питања, мр Ђорђе Маркез, генерални секретар, Предраг Говедарица, виши стручни сарадник за развој предузетништва и  Дијана Билановић, стручни сарадник – пројект менаџер

Испред Института за интелектуалну својину Босне и Херцеговине били су присутни  Љубица Козић, замјеник директора и  Весна Вулетић Бебек из Сектора за развој система интелектуалне својине.

Испред Свјетске организације за интелектуалну својину (WIPO) на састанку су били Силвија Трпковска, експерт за израду Стратегије, Романа Матановац-Вучковић, експерт за израду Стратегије, Жељко Топић, експерт за израду Стратегије и Јован Шарац, експерт за израду Стратегије.