Institut sudjelovao na JobFAIR-u

 

Mostar, 6. ožujka 2018. – Viša stručna suradnica za međunarodne patente u Institutu za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine Dragana Marić Mešić sudjelovala je u ime Instituta u dvodnevnoj konferenciji i Sajmu zapošljavanja za studente i diplomante tehničkih znanosti – JobFAIR, održanom u Mostaru u organizaciji Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru i Studentskog zbora Fakulteta.

Viša stručna suradnica Dragana Marić Mešić tom je prilikom održala predavanje o temi zaštite intelektualnog vlasništva u Bosni i Hercegovini, s naglaskom na patentnu zaštitu. Također je dogovorena buduća suradnja Instituta za intelektualno vlasništvo BiH i Studentskog tehničkog inkubatora – STIN u obliku predavanja i radionica u području intelektualnog vlasništva.

Na JobFAIR-u su strojarske, ICT i elektrotehničke tvrtke iz regije i šire predstavile svoj rad, projekte, tehnologije koje koriste i vještine koje zahtijevaju. Također je održana i uvodna konferencija STIN-a - nove inicijative Fakulteta - Studentskog tehničkog inkubatora.