U Beogradu održana startup radionica u organizaciji WIPO-a

 

Mostar, 1. prosinca 2017. - U organizaciji Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO), u suradnji s Centrom za transfer tehnologije na Univerzitetu u Beogradu i Zavodom za intelektualnu svojinu Republike Srbije, 13. i 14. studenoga 2017. održana je radionica „How to create and manage Start-ups“ u prostorijama Zavoda za intelektualnu svojinu u Beogradu.

Uvodna izlaganja imali su Vladimir Marić, vršitelj dužnosti ravnatelja Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije, Živoslav Tešić, prorektor Univerziteta u Beogradu i Olga Spasić, šef Odjela za podršku malim i srednjim poduzećima u Svjetskoj organizaciji za intelektualno vlasništvo.

U radu radionice sudjelovala je i predstavnica Instituta za intelektualno vlasništvo BiH Dragana Marić Mešić, stručna suradnica za patente, koja je održala prezentaciju o temi pravne regulative u području zaštite intelektualnog vlasništva na sveučilištima i istraživačkim institucijama u Bosni i Hercegovini.

U okviru panel diskusije o transferu tehnologija na sveučilištima i istraživačkim institucijama govorili su Tamas Bene, rukovoditelj Centra za transfer tehnologija Sveučilišta Debrecen iz Mađarske, Justyna Ozegalska-Trybalska, profesor i član Rektorske komisije za intelektualno vlasništvo Sveučilišta Jagiellonian iz Poljske, Jon Wulff Petersen, ravnatelj Centra za transfer tehnologija konzultantske tvrtke Plougmann Vingtoft iz Danske te Patrick Pierre, viši potpredsjednik Questel Consulting Grenoble iz Francuske.