Čestitka EUIPO-a u povodu pristupanja BiH sustavu Designview

 

Mostar, 7. srpnja 2017. - Izvršni ravnatelj Ureda Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) António Campinos uputio je čestitku ravnatelju Instituta za intelektualno vlasništvo BiH Josipu Merdži u povodu pristupanja Bosne i Hercegovine sustavu Designview.

Izvršni ravnatelj Campinos u pismu, između ostalog, navodi sljedeće:

„S velikim zadovoljstvom pišem Vam zahvalu za dosadašnji napor uložen u naše zajedničke bilateralne aktivnosti definirane Memorandumom o razumijevanju potpisanim u prosincu 2014. Napose bih želio uputiti najiskrenije čestitke cjelokupnom timu Instituta za intelektualno vlasništvo BiH na dovršenju integracije industrijskih dizajna Instituta u on-line alat za pretraživanje Designview 12. lipnja 2017.

Štoviše, zahvalni smo na vašoj vrijednoj suradnji kao partnera i želimo pohvaliti iznimnu učinkovitost s kojom je Institut ostvario ovu važnu prekretnicu. Posjet IT stručnjaka Instituta u svibnju 2017. bio je od velike koristi i omogućio je uspješno dovršenje procesa integracije. S ovim pristupanjem, Designview danas uključuje 55 ureda za intelektualno vlasništvo, zajedno s EUIPO-om i WIPO-om, a sa dizajnima iz Bosne i Hercegovine pruža informacije o gotovo 10,4 milijuna dizajna i pristup njima.“

Izvršni ravnatelj Campinos također je izrazio nadu u nastavak suradnje s Institutom u nadolazećim godinama, a jedan od koraka koji slijedi je dovršenje proširenja EUIPN alata (HDB, DesignClass, Front Office i User Satisfaction Survey) na Institut za intelektualno vlasništvo BiH.