Mostar: Djelatnici Instituta na radnom sastanku o zaštiti intelektualnog vlasništva u području IT-a

 

Mostar, 10. travnja 2017. - Djelatnici Instituta za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine sudjelovali su na sastanku koji su u Mostaru organizirali INTERA Tehnološki Park i SPARK Business Park o temi zaštite prava intelektualnog vlasništva u području informacijskih tehnologija.

Radnom sastanku, održanom u četvrtak, 6. travnja u prostorijama  INTERA Tehnološkog Parka, nazočili su članovi pravnih timova INTERA TP-a i SPARK-a, predstavnici startupa, Tim Butler iz poduzeća ClearViewIP te djelatnici Instituta Goran Trifković, Spomenka Šego i Srećko Rikalo.

Kako su istaknuli organizatori, sastanak sa stručnjacima iz područja intelektualnog vlasništva održan je radi jačanja vlastitih pravnih kapaciteta, ali i da bi omogućili dodatna znanja svojim startupima o intelektualnom vlasništvu, iznimno važnom u IT sektoru gdje se proizvodi zasnivaju na inovativnosti, originalnosti i znanju.

Na kraju sastanka je dogovoreno da INTERA Tehnološki Park i SPARK Business Park poboljšaju suradnju s Institutom, ponajviše u aktivnostima na podizanju svijesti o značaju zaštite intelektualnog vlasništva kroz edukacije koje Institut pruža.