Institut sudjelovao na sajmu gospodarstva u Mostaru

 

Mostar, 8. travnja 2017. – Institut za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine predstavljen je na ovogodišnjem 20. jubilarnom Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru.

Institut je na sajmu sudjelovao s informacijskim štandom na kojem su posjetitelji, putem brošura i promotivnih letaka, kao i kroz razgovor s djelatnicima Instituta, mogli dobiti cjelovit prikaz aktivnosti ove institucije na zaštiti prava intelektualnog vlasništva.

Institut je na sajmu provodio i anketu među izlagačima u okviru intenzivne kampanje na podizanju svijesti o značaju zaštite intelektualnog vlasništva. Neka od pitanja iz ankete za gospodarske subjekte bila su i o tome jesu li podnosili zahtjeve za priznanje patenta, žiga, industrijskog dizajna ili oznake zemljopisnog podrijetla te jesu li poduzimali mjere s ciljem sprječavanja, odnosno otklanjanja povrede prava intelektualnog vlasništva.

Dvadeseti Međunarodni sajam gospodarstva - Mostar 2017. okupio je 800 izlagača iz 30 zemalja. Ovogodišnja zemlja partner bila je Republika Hrvatska, čiji je premijer Andrej Plenković otvorio petodnevnu gospodarsku manifestaciju.