VAŽNO UPOZORENJE: PRIJEVARNI RAČUNI ZA MEĐUNARODNI ŽIG - EUIPO

 

Mostar, 20.02.2017. godine

Institut za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine je u posjedu računa (fakture) za plaćanje pristojbe za međunarodnu registraciju žiga Uredu Europske unije za intelektualno vlasništvo - EUIPO (bivši OHIM) sa sjedištem u Alicanteu (Španjolska), koji je ispostavljen podnositelju prijave žiga iz Bosne i Hercegovine od neovlaštene agencije „TPP – European Trademark & Patent Publications“ (izgled računa, bez podataka o korisniku, pogledajte ovdje).

Radi se o PRIJEVARNOM  RAČUNU koji sadrži točne bibliografske podatke o pravu i podnositelju prava koji je oblikovan u formi da izgleda kao račun koji dolazi od ovlaštenog službenog izvora, zastupničke agencije. Napominjemo da su podaci koji su naznačeni na računu (o podnositelju prijave, pravu, izgledu žiga) dostupni javnosti kroz službene registre EUIPO-a, kojima ima pristup svaka zainteresirana osoba iz bilo koje države u svijetu.

S tim u vezi, UPOZORAVAMO sve podnositelje prijava žiga i industrijskog dizajna i ovlaštene zastupnike za zaštitu industrijskog vlasništva u Bosni i Hercegovini da obrate naročitu pažnju ukoliko zaprime sličan račun i da ne vrše plaćanje novčanih iznosa po nalogu ove ili sličnih agencija, servisa ili organizacija, bez prethodne provjere.

Također, u slučaju sumnje u ispravnost računa korisnici iz Bosne i Hercegovine mogu se obratiti Institutu za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine radi provjere autentičnosti, putem službenog maila: info@ipr.gov.ba