Malezija pristupila sustavu TMview

 

Od 12. prosinca 2016. godine, Zavod za intelektualno vlasništvo Malezije (MyIPO) omogućio je pristup podacima o svojim žigovima pomoću TMview alata za pretraživanje.

MyIPO je prvo pristupio TMview ASEAN alatu za pretraživanje koji su razvili zavodi za intelektualno vlasništvo zemalja članica ASEAN-a uz pomoć Projekta EU-ASEAN-a za zaštitu prava intelektualnog vlasništva (ECAP III Phase II) kojim upravlja EUIPO.

Odluka MyIPO-a da pristupi sustavu TMview je rezultat programa međunarodne suradnje kojim rukovodi Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) u suradnji s međunarodnim partnerima.

Posljednjim proširenjem sustava TMview, ukupan broj zavoda koji sudjeluju u njemu je porastao na 56, dok uz pridodanih skoro 750.000 žigova iz Malezije, sustav TMview danas pruža informacije i pristup do više od 41 milijun žigova.

Od uvođenja sustava TMview 13. travnja 2010., obavljeno je gotovo 26 milijuna pretraživanja iz 155 različitih zemalja, s korisnicima iz Španjolske, Njemačke i Italije kao najčešćim posjetiteljima.

Više informacija možete pročitati na www.tmview.org