Generalni direktor WIPO-a dolazi u posjet BiH i Institutu za intelektualno vlasništvo

 

MOSTAR, 17. listopada 2016. - Generalni direktor Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO) Francis Gurry posjetit će sljedeće godine Bosnu i Hercegovinu i Institut za intelektualno vlasništvo BiH.

Ravnatelj Instituta Josip Merdžo pozvao je generalnog direktora Gurryja u posjet Bosni i Hercegovini na sastanku održanom u Ženevi, gdje je bh. izaslanstvo sudjelovalo u radu 56. sjednice Generalne skupštine WIPO-a. Gurry je sa zadovoljstvom prihvatio poziv, tako da će se u njegovu programu za 2017. definirati termin za ovaj posjet. 

Veleposlanica Lucija Ljubić Lepine, voditeljica Misije BiH pri UN-u u Ženevi naglasila je važnost i potrebu nastavka dosadašnje uspješne suradnje institucija BiH i organizacija koje djeluju u sastavu Ujedinjenih naroda. Još jednom je ukazano na značaj koji imaju zaštita i upravljanje pitanjima koja se odnose na intelektualno vlasništvo, i to da predstavljaju važnu kariku u gospodarskom razvoju svake države. 

Generalni direktor Gurry informiran je o zajedničkim aktivnostima koje provode Odjel za tranzicijske i razvijene zemlje WIPO-a, kojeg predvodi Michal Svantner, i Institut za intelektualno vlasništvo BiH na organizaciji subregionalnog seminara posvećenog temi razvoja intelektualnog vlasništva u okviru visokoškolskih i sveučilišnih institucija, koji će se održati 23. studenoga 2016. u Mostaru.

U izaslanstvu Instituta za intelektualno vlasništvo BiH sudjelovao je i Jovan Šarac, zamjenik ravnatelja Instituta.