Održan bilateralni sastanak izaslanstava Instituta i EUIPO-a

 

ŽENEVA, 12. listopada 2016. - U sklopu 56. redovite godišnje skupštine zemalja članica Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO), koja se početkom listopada održava u Ženevi, održan je bilateralni sastanak između izaslanstva Instituta za intelektualno vlasništvo BiH i Ureda za intelektualno vlasništvo Europske unije (EUIPO).

Izaslanstvo instituta za intelektualno vlasništvo predvodio je Josip Merdžo, ravnatelj Instituta, a u izaslanstvu je bio i Jovan Šarac, zamjenik ravnatelja, dok je u ime Misije BiH pri UN-u u Ženevi na sastanku sudjelovala veleposlanica Lucija Ljubić Lepine.

Izvršni direktor EUIPO-a Antonio Campinos, zajedno sa suradnicima, prezentirao je plan aktivnosti EUIPO-a u sljedećem razdoblju. Izraženo je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom koja postoji između Instituta i EUIPO-a u oblasti uspostave baza podataka koje se odnose na industrijski dizajn i žigove (trademarks) te potencijalom koji Bosna i Hercegovina ima u oblasti zaštite oznaka zemljopisnog podrijetla. Ravnatelj Instituta Josip Merdžo je izrazio zadovoljstvo što će nastavak suradnje imati poseban prioritet imajući u vidu aktivnosti koje očekuju Bosnu i Hercegovinu u postupku pristupanja Europskoj uniji.