Potpisan Memorandum o razumijevanju sa Zavodom Srbije

 

MOSTAR, 23. studenoga 2015. – Institut za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine i Zavod za intelektualnu svojinu Republike Srbije potpisali su 16. studenoga 2015. u Beogradu Memorandum o razumijevanju o bilateralnoj suradnji.

Memorandumom je predviđena suradnja u provođenju programa obuke u području intelektualnog vlasništva namijenjenim zaposlenicima ili široj javnosti, suradnja u pretraživanju i ispitivanju prijava patenata za sva područja tehnike, razmjena iskustava u razvoju baza podataka i softverskih programa vezanih za postupke za prava industrijskog vlasništva i suradnja u pripremi zakona u području intelektualnog vlasništva s ciljem ispunjenja zahtjeva međunarodnih konvencija i ugovora. Memorandumom su uspostavljeni mehanizmi za ostvarivanje međusobne suradnje na način koji će odgovarati objema stranama.

Inače, Institut za intelektualno vlasništvo BiH i Zavod za intelektualnu svojinu Republike Srbije ostvarivali su suradnju na neformalnom osnovu i na obostrano zadovoljstvo.