Predstavnici Instituta sudjelovali na regionalnom sastanku s EUIPO-m

 

Mostar, 23. rujna 2020. - Predstavnici Instituta za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine, ravnatelj Josip Merdžo, zamjenica ravnatelja Ljubica Kozić i stručna savjetnica za europske integracije i međunarodnu suradnju Vesna Vuletić Bebek, sudjelovali su na zajedničkom on line sastanku na visokoj razini koji je od strane Ureda Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) organiziran za predstavnike ureda za intelektualno vlasništvo s područja zapadnog Balkana (Bosna i Hercegovina, Albanija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija).

Na početku sastanka izvršni ravnatelj EUIPO-a gospodin Christian Archambeau predstavio je najnovije aktivnosti EUIPO-a od značaja za zemlje iz regije koje nisu članice Europske unije. 

Ravnatelj Instituta informirao je nazočne predstavnike EUIPO-a o uspješnoj bilateralnoj suradnji Instituta s EUIPO-m koja je ostvarena u proteklom razdoblju od održavanja prošlog sastanka na visokoj razini, te iznio prijedloge za bilateralnu suradnju u idućem razdoblju.

Izvršni ravnatelj EUIPO-a gospodin Christian Archambeau je izrazio zahvalnost za aktivno sudjelovanje na ovom sastanku, te naglasio spremnost EUIPO-a na potporu planiranim aktivnostima Instituta vezanim za bilateralnu suradnju.