Gruzija pristupila sistemima TMview i DesignView

 

Od 7. jula 2016. godine, Nacionalni centar za intelektualno vlasništvo Gruzije (NIPCG) omogućio je pristup podacima o svojim žigovima i industrijskim dizajnima pomoću TMview, odnosnoDesignView alata za pretraživanje.

Uključivanje NIPCG je konkretan rezultat programa međunarodne saradnje kojim rukovodi Ured Evropske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) u saradnji sa svojim međunarodnim partnerima.

Pridruživanjem NIPCG sistem TMview sada sadrži podatke iz 56 ureda, dok DesignViewsadrži podatke iz 50 ureda.

Uz pridodanih više od 28.000 žigova iz NIPCG, TMview pruža informacije i pristup do ukupno oko 40 miliona žigova. DesignView sadrži više od 9,6 miliona industrijskih dizajna, uključujući gotovo 1.800 iz NIPCG.

Od uvođenja sistema TMview 13. aprila 2010. obavljeno je više od 21,9 miliona pretraživanja iz 151 različite zemlje, s korisnicima iz Španije, Njemačke i Italije kao najčešćim posjetiteljima.

Od uvođenja sistema DesignView19. novembra 2012. obavljeno je više od 1,8 miliona pretraživanja iz 143 različite zemlje, s korisnicima iz Njemačke, Španije i Ujedinjenog Kraljevstva kao najčešćim posjetiteljima.

Više informacija možete pročitati na www.tmdn.org