Albanija pristupila sistemima TMview i Designview

 

Od 4. jula 2016. godine, Generalni direktorat za patente i žigove Republike Albanije (GDPT) omogućio je pristup podacima o svojim žigovima i industrijskim dizajnima pomoću TMview, odnosnoDesignView alata za pretraživanje.

Uključivanje GDPT je konkretan rezultat programa međunarodne saradnje kojim rukovodi Ured Evropske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) u saradnji s međunarodnim partnerima.

Pridruživanjem GDPT sistem TMview sada sadrži podatke iz 55 ureda, dok DesignView sadrži podatke iz 49 ureda.

Uz pridodanih više od 12.000 žigova iz GDPT, TMview pruža informacije i pristup do ukupno oko 40 miliona žigova. DesignView sadrži više od 9,6 miliona industrijskih dizajna, uključujući skoro 200 iz GDPT.

Od uvođenja sistema TMview 13. aprila 2010. obavljeno je više od 21,8 miliona pretraživanja iz 151 različite zemlje, s korisnicima iz Španije, Njemačke i Italije kao najčešćim posjetiteljima.

Od uvođenja sistema DesignView 19. novembra 2012. obavljeno je više od 1,8 miliona pretraživanja iz 143 različite zemlje, s korisnicima iz Njemačke, Španije i Ujedinjenog Kraljevstva kao najčešćim posjetiteljima.

Više informacija možete pročitati na www.tmdn.org