Institut za intelektualno vlasništvo BiH vraća se na redovni režim rada

 

Mostar, 22. maja 2020. – Na osnovu Odluke Vijeća ministara BiH o stavljanju van snage Odluke o postupanju institucija Bosne i Hercegovine u vezi sa prijetnjom opasnosti po život i zdravlje zaposlenih prouzrokovane prisutnošću virusa Covid-19, u Institutu za intelektualno vlasništvo BiH primjenjuje se redovni režim radnog vremena uz organizovanje punog obima radnog procesa.

Radno vrijeme u sjedištu Instituta u Mostaru i u ispostavama Instituta u Banjaluci i Sarajevu je od 8 do 16 sati radnim danima.

Na sjednici održanoj 21. maja 2020. u Sarajevu, Vijeće ministara BiH, na prijedlog predsjedavajućeg, donijelo je Odluku o stavljanju van snage Odluke o postupanju institucija Bosne i Hercegovine u vezi sa prijetnjom opasnosti po život i zdravlje zaposlenih prouzrokovane prisutnošću virusa Covid-19.

Razlog za donošenje ove odluke je ublažavanje mjera u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom u BiH u vezi sa virusom korona, saopćeno je iz Vijeća ministara  

Rad u institucijama Vijeća ministara BiH  podrazumijeva prisutnost svih zaposlenih, jer je van snage stavljena ranija mjera koja je podrazumijevala smanjeni protok ljudi u sjedištima institucija.

Svi zaposleni prilikom rada dužni su poštivati u potpunosti zaštitne mjere.